myvingren.se

Det är många som drömmer om att arbeta med film och vara en del av underhållningsbranschen. Det finns olika jobb som du kan välja mellan.

Skådespelare

Drömmer du om att arbeta som skådespelare? Då kan det vara smart att gå skådespelarutbildningen på teaterskolan Calle Flygare för att verkligen lära dig hantverket. Att utbilda sig inom skådespeleri är mycket klokt då konkurrensen är väldigt stor. Det kan också vara en bra idé att börja arbeta som statist. Då får du lite lön för ditt skådespeleri och du kan också få in en fot i filmvärlden. Det är många som drömmer om Hollywood, men som svensk kan det vara klokt att först få roller i Sverige. Då har du något att visa upp när du åker över till Los Angeles.

Regissör

Om du vill arbeta som regissör bor du utbilda dig både i Sverige och utomlands. Det är ett tämligen ovanligt yrke och konkurrensen är stor. Du måste vara beredd att jobba mycket och att jobba upp egna projekt från grunden. Du kan börja med att skapa egna kortfilmer som du lägger ut på YouTube, för att på så sätt skapa dig ett namn.