myvingren.se

Att fortsätta att ha roligt och underhållas även när man har nått en äldre ålder är viktigt för att njuta av livet. I det här inlägget har vi samlat några tips på underhållning för seniorer. Många äldre låter bli att göra saker eftersom de inte har ekonomi för det, därför vill vi tipsa om Hej Senior, vilket är en sida som samlat rabatter och erbjudanden för dig som är senior. Med det sagt går vi in på några exempel på underhållning för seniorer.

Underhållning

Det anordnas en hel del underhållning för de som är äldre. Kolla med dina lokala föreningar och håll utkik i tidningen. Där brukar det stå när det ska anordnas någon sorts underhållning för äldre. Det brukar oftast vara att man samlas och äter mat eller fikar tillsammans och får underhållning i form av musik.

Bio

Ett annat bra sätt att få underhållning som pensionär är genom att gå på bio. En del biografer har matinévisningar av aktuella filmer, vilket innebär att de visar filmer mitt på dagen. Många gånger är det just pensionärer som har möjlighet att se film mitt på dagen en vanlig vardag. Ibland kan de till och med erbjuda ett lägre pris för pensionärer. En del biografer väljer att visa nya filmer, men även en del äldre filmer, vilket uppskattas särskilt bland pensionärer.

Dans

Om du vill träffa nya människor, ha roligt och få underhållning samtidigt kan det vara en bra idé att gå på dans. På danser spelar ett liveband musik som du kan dansa foxtrot eller bugg till. En del åker till danser för att träffa folk och för att njuta av musiken medan andra åker dit för att få dansa.

Bibliotek

På bibliotek kan man få underhållning när man lånar böcker, filmer, skivor och tidskrifter gratis. Dessutom brukar bibliotek vara duktiga på att erbjuda aktiviteter som bokklubbar och föreläsningar som kan vara intressanta att lyssna på.