myvingren.se

I Sverige har vi mycket omväxlande väder. Även den soligaste sommardag kan snabbt bli mörk och regnig och under regniga dagar är det naturligt att känna en viss tristess. Är du ensam hemma kanske du njuter med en god bok eller en lång, skön dusch, men har du barn är det betydligt svårare. Små barn kan snabbt bli väldigt uttråkade och det krävs sällan mer än några minuter innan tjatet om att det inte finns något att göra är igång.

Bästa tipsen för regniga dagar

Barn behöver sällan mycket för att underhållas, men när fantasin tryter är det ändå svårt att komma på något riktigt bra som ni kan göra. Vi har dock lösningen på problemet och har samlat en lista med tre roliga och annorlunda saker som ni kan underhålla er med när parken är full med pölar och regnet öser ner.

1. Skapa konstverk av saker ni har hemma

Att skapa konstverk är kul och ni behöver inte använda er av klassiska penslar och målarfärger. Plocka istället fram klister, makaroner, knappar, dragkedjor, muttrar och andra roliga saker som kan klistras ihop eller klistras på papper. Naturligtvis kan ni använda färgen för att göra konstverket lite gladare.

2. Möblera om i barnrummet

Att skapa en förändring i hemmet är alltid kul och roligare blir det om barnen får vara med. Varför inte sätta igång och städa ur barnrummet och samtidigt möblera om, sätta upp nya gardiner eller byta ut tavlor. Du behöver inte gå all in med en komplett golvläggning i Stockholm om du inte vill, men ett nytt golv kan faktiskt skapa enorm förändring.

3. Lek detektiver

Göm ett föremål någonstans i bostaden. Släck sedan ner lamporna och ge barnen/barnet varsin ficklampa och förstoringsglas (om sådant finns). Därefter skriver du ledtrådar och gömmer saken, som barnen sedan ska leta efter. Priset kan vara någon härlig godsak som ni sedan kan fika med.