myvingren.se

Att underhålla gäster kan vara rätt tufft. Du vill förstås garantera att gästerna njuter av tiden ni spenderar tillsammans, men vill också att hemmet ska se så snyggt och elegant ut som möjligt.

Hur inreder du då hemmet på allra bästa sätt för att underhålla dina gäster? Svaret, åtminstone vad gäller golvet, blir en viskosmatta. Dessa är internationellt trendiga mattor som blivit allt mer populära i Sverige på senare tid. Mattor av denna typ ger en lyxig och elegant känsla till ett vardagsrum som en vanlig matta inte kan mäta sig med. Det här är vad du behöver veta innan du köper din alldeles egna viskosmatta!

Vad exakt är en viskosmatta?

Viskos är en typ av syntetiskt tyg som har flera unika egenskaper. Viskos håller sig exempelvis kallt hela dagen, färgen skimrar beroende på vinkeln du ser på den och materialet är otroligt lent – nästan som silke. Det kallas ibland för bambusilke. Det finns flera olika typer av viskos, som alla kan ha olika textur och något olika egenskaper. En viskosmatta är således en matta som är tillverkad av detta material.

Viskosmattor är riktigt snygga, miljövänliga och unika. Detta gör dem till fantastiska mattor att pryda rummet med när gäster kommer över för lite underhållning och sällskap. Det är dock viktigt att rummet du placerar denna typ av matta i inte är alltför fuktigt, eftersom viskos är väldigt fuktkänsligt. Det rekommenderas dessutom att du undviker att placera mattan på utrymmen som är väldigt trafikerade, eftersom mattorna inte klarar av särskilt mycket slit. Du måste alltså vara lite mer varsam med dessa mattor, men det är klart värt det!

Elegans som inte går att slå

Med en viskosmatta får du elegans utan like. Dessa mattor har det som fransmännen skulle beskriva som ”je ne sais quoi”. De är otroligt unika, och är därför mattor som du måste se med dina egna ögon och känna på för att förstå dig på charmen. Med dess unika känsla, skimrande färg och det unika materialet är dessa mattor en fröjd för alla sinnen. Det är inte undra på att de blivit så pass populära i Sverige på senare tid!

Summering

Viskosmattor är riktigt häftiga produkter som trendat en hel del på senare tid. Detta eftersom de är eleganta mattor som erbjuder dig en helt unik upplevelse både vad gäller färg och tygkänsla. Dessa mattor är därför perfekta när det är dags att underhålla gäster, eftersom de garanterat kommer att imponera samt utgör ett hett samtalsämne!