myvingren.se

Ett sätt att förgylla en kväll är att unna sig att göra riktigt sköna ansiktsbehandlingar hemma. Genom att skapa en skön stämning hemma och använda bra produkter kan du få en perfekt kväll. Själva stämningen är viktig, tänd gärna många ljus och skapa en spellista med musik som får dig att slappna av. När det kommer till hudvårdsprodukter behöver du först lära känna din hud. Rätt produkter kommer ge ett strålande resultat. Den vanligaste hudtypen är blandhud. Det innebär att vissa zoner i ansiktet har olika behov. Haka, näsa och panna är i regel lite oljigare och andra zoner kan vara torrare.

Bra produkter som återfuktar

När du ska ha din hemmakväll är det bra att du tänker på att återfuktande produkter behövs även om du har blandhud. Ansiktsmasker är perfekt att använda och när du har din kväll kan du välja två olika. Börja med en djuprengörande ansiktsmask där du har lite fetare hud. Rengör och sedan tar du en ansiktsmask med mycket återfuktande egenskaper på övriga zoner. Applicera Verso hydration serum där du är som torrast. Det är ett serum du med fördel även kan använda på områden som inte är torra. Serum återfuktar utan att det blir oljigt och går djupt in i huden. Därefter avslutar du med en skön ansiktskräm som passar blandhud.

Torr hud

Har du torr hud ska du tänka på att vara extra försiktig med rengöringsprodukter. När du väljer ansiktsmask ska du först välja en ansiktsmask som rengör skonsamt. Välj därefter en ansiktsmask som återfuktar rejält. Tänk på att undvika produkter som torkar ut. Serum passar perfekt till torr hud och använd gärna serum både dag och natt. Till din alldeles egen kväll kan du också använda ansiktsolja som du låter verka extra länge. Parfymfria alternativ är extra skonsamma för huden. För dig med extra torr hud kan det vara bra att försöka underhålla dig själv regelbundet med kvällar för hudvård. Avsätt gärna en kväll i veckan och du kommer märka skillnad.