myvingren.se

Drömmer du om att arbeta med musik? Det är en dröm som du delar med många musikintresserade världen över. Här kommer tre tips för att hjälpa dig på väg.

1# YouTube

Världens största underhållningsplattformen heter YouTube och du har tillgång till den. Hur många gånger har du inte själv gått ut på YouTube för att hitta en bra låt? Varför inte starta din karriär på YouTube? Starta en kanal med ditt artistnamn. Sedan skapar du bra musikvideos som du lägger ut. Det finns personer som kan leva heltid som YouTubemusiker. För att slå igenom på YouTube är det viktigt att du satsar på kvalitet. Bra ljud, gärna personlig tolkning av olika låtar och så riktigt snygga musikfilmer.

2# Gatumusiker

Det är många kända band som börjat på gatan. Att vara gatumusiker ger dig en möjlighet att uppträda och bli van att spela inför folk. Det ger dig ju också en möjlighet att tjäna pengar på musiken. Det kan naturligtvis vara nervöst att ställa upp mikrofon och förstärkare första gången, men du kommer att lära dig mycket. Kombinera med en YouTubekanal.

3# Jobba som musiklärare

Om du vill vara garanterad jobb som musiker, så ska du satsa på att utbilda dig till musiklärare. Gå musikhögskolan i Örebro och lär dig mer om musik och musikteori. Drömmer du om att ha ett eget band, så kan du ändå jobba som musiklärare medan du bygger upp karriären. Skulle drömmarna om bandet inte fungera, ja, då kan du ändå leva på din musik. Det behövs musiklärare över hela landet. Att vara musiklärare är ett mycket kreativt jobb och du kan få göra mycket roligt tillsammans med eleverna.