myvingren.se

En inspirerande och välmående arbetsplats grundar sig ofta på hur motiverad personalen är. Ett bra sätt för att skapa förutsättningar för detta är att bjuda på underhållning i form av kick off. Något kul som kickar igång en ny arbetssäsong helt enkelt.

Här kan du ta del av några roliga tips på kick off event som brukar uppskattas av medarbetare.

Event med koncept

Vill du skapa ett större engagemang bland dina anställda där de verkligen ser fram emot eventet är tipset att ägna tid åt planering. Låt kick off eventet gå i ett visst tecken där konceptet faller inom något specifikt.

På senare år har hälsa och välmående blivit en allt större trend bland svenskar, vilket gör temat utmärkt till kickoffen. Istället för att pimpla öl kan personalen helt enkelt få prova på olika aktiviteter och lära sig mer om hälsa. Varför inte ge personalen en liten ledtråd innan kickoffen där du delar ut en liten påse med olika saker de kommer att behöva. Det kan vara en Träningsmatta till yoga eller andra fysiska aktiviteter, en vattenflaska och en frukt. Då får medarbetarna grubbla ett tag och fundera kring vad kickoffen handlar om.

Bjud hem personal

Om företaget är litet kan det ofta uppskattas av personalen att bli hembjuden av chefen. Istället för en betald middag ute på restaurang får helt enkelt chefen stå för matlagning och servering. Du kastar helt enkelt omkull de vardagliga rollerna från arbetsplatsen. Något som kan vara till din fördel som chef i längden eftersom du visar dig ödmjuk och att du är något annat bakom ledarrollens väggar.

Tänk på att anpassa bjudningen på hemmaplan så att det blir att kännas bekvämt för alla i personalstyrkan. Det är sällan samma typ av personligheter på en arbetsplats och därför kan det vara bra att göra festen lite generell i konceptet. Något som passar alla när det gäller underhållning, aktiviteter och mat.

Oväntad kickoff

Allt behöver faktiskt inte planeras till hundra procent och ibland kan det vara ett smart drag att bjuda in till spontan kickoff. Åtminstone spontan i den bemärkelse att de anställda inte förväntat sig något annorlunda på arbetsschemat.

Det kan så klart innebära en del planering eftersom att du kan behöva säkerställa att alla är på jobbet och även har möjlighet att bli med. Var ute i tid och försök att boka in en dag då du på förhand vet att det skulle gå att avbryta arbetsdagen. Kanske sluta några timmar tidigare en fredag och överraska gänget med en kul och annorlunda aktivitet med lunch? Eller varför inte bjuda in till ett ordinariemöte, men när personalen dyker upp tar du med gänget på något helt annat.

Överraskningar är spännande och det kan behöva lite spänning i vardagen för dina anställda. Då motiveras de till att göra ett bra jobb eftersom att arbetsvardagen inte blir ”självklar” och inrutad. OBS – alkohol är inte alltid dörren till en glad personal. Tvärtom är det ledande tipset att inte inkludera för mycket alkohol när det gäller arbetsrelaterade fester!