myvingren.se

Festivaler är en typ av underhållning som tusentals människor väljer att gå på, speciellt under sommaren. Vanligtvis hålls det flera fantastiska musikfestivaler varje år, både i Sverige och i andra länder. Men under pandemin som pågått har de flesta ställts in, förhoppningsvis kommer de börja hållas snart igen. Här kan du hitta exempel på några av de största festivalerna som finns samt vad du bör tänka på när du besöker dem, till exempel packningen.

 

Att tänka på när du besöker festivaler

Det finns en hel del du måste tänka på när du ska besöka en festival. Självklart måste du först planera resan och hur länge du ska vara där, om festivalen håller igång flera dagar. Sedan måste du bestämma dig var du ska sova – hotell, tält? Men det är packningen som är en av de viktigaste sakerna. Det första du bör packa ner är allt du verkligen behöver, som kläder, solskydd, telefon.

En sak du bör komma ihåg, speciellt vid festivaler under sommaren, är att det kan bli väldigt varmt. Något många oroar sig för vid värme är att börja svettas, vilket kan bli lite jobbigt, speciellt när det är många personer runt omkring. Ta därför med en bra deodorant och kanske en parfym. Det finns till exempel parfymer från Hugo Boss, både för män och kvinnor, som luktar väldigt gott. Sover du i tält kan du även ta med dig en liten fläkt. Det finns små handhållna fläktar som går på batteri.

Olika festivaler

Festivaler i Sverige:

  • Lollapalooza, en tre dagars musikfestival i Stockholm.
  • Bayside Festival, musik och roliga aktiviteter, hålls i Helsingborg.
  • Uppsala Reggaefestival, namnet beskriver exakt vad det är.
  • Sweden Rock, en hårdrocksfestival som hålls i Norje (Sölvesborg).
  • Way out West, stor musikfestival i Göteborg.

Festivaler utomlands:

Skulle du bestämma dig för att resa och du älskar festivaler finns det flera länder som varje år arrangerar sina egna festivaler. Det är dock viktigt att du dubbelkollar när dessa hålls eftersom det kan variera lite varje år.

  • Tomorrowland. Skulle du välja Belgien som resmål kan du passa på att besöka Tomorrowland. Det är en av världens största EMD-festivaler. Den pågår under tre dagar och hålls oftast i slutet av juli. Här kan du bland annat få se några av de bästa DJ:arna.
  • Dia de los Muertos, eller Dia los Muertos, de dödas dag, är en högtid i Mexiko som idag anses vara en festival. Den hålls vanligtvis mellan slutet av oktober och början av november. Denna festival är ett sätt att hylla de döda. Man målar ofta sitt ansikte som ett skelett samt har fantastiska kostymer. Det är en väldigt färgglad festival.
  • Kinesiskt nyår. Om du bestämmer dig för att besöka Kina och gärna vill uppleva något unikt, försök då åka i början av februari. Då firar nämligen landet sitt nyår. Det är ett firande som du inte kommer uppleva någon annanstans.