myvingren.se

Att åka på festival är en av de mest underhållande saker man kan göra. När du åker på en festival får du i de flesta fall flera dagar av roligt. Om ni dessutom är några stycken som åker så får ni lång tid av förberedelser där ni gemensamt kan se fram emot det som komma skall. Planeringen är alltid halva resan.

Åka på festival i ett annat land

Att åka på festival utomlands är extra kul. Då får du möjlighet att inte bara uppleva festivalen. Utan också kulturen och sevärdheterna där. Ofta är man lite extra spännande som utlänning, vilket gör att det blir lättare att få kontakt med folk och lära känna nya människor. Vem vet, ett festivalbesök utomlands kanske blir starten på en ny kärlek och ett helt nytt liv i en annan del av världen?

Det du behöver tänka på när du åker utomlands för en festival är att budgeten blir extra viktig. Det kommer med stor sannolikhet kosta mer att ta sig till festivalen. Och du kommer sannolikt äta mer ute och behöva bo på hotell. Det här är för de flesta en once in a lifetime-upplevelse så det kan vara väl värt att lägga lite extra resurser på den. Försök planera ekonomin så gott det går. Men om du får slut på pengar är det klart värt att ta ett snabblån för att dryga ut kassan lite. Du kan leva på nudlar när du kommer hem.

Åka på festival i Sverige

Du behöver givetvis inte lämna landet för att gå på festival. Utan det finns gott om alternativ hemmavid. Om inte annat slipper du känna flygskam utan kan resa med gott klimatsamvete. De flesta svenska festivaler arrangeras under de varma månaderna, och det finns ofta ett visst tema. Ett av de största arrangemangen är festivalen Sweden Rock Festival där den som älskar hårdrock kan få sitt lystmäte. Det finns också gott om olika typer av mer stadsbaserade festivaler, som till exempel Brännbollsyran i Umeå eller Way out West i Göteborg. Den tidigare är mer av en klassisk stadsfestival medan den senare är inriktad på folk som lever en ung och urban livsstil (hipsters).

För den som gillar elektronisk musik eller dansmusik finns det också gott om alternativ. Ofta i form av en- eller tvådagarsfestivaler. De brukar innehålla både DJ:s och liveartister. Här är man för att dansa och ha kul. Få uppleva sann eufori för en kväll till ett taktfast beat.

Ett minne för livet

Det häftiga med att åka på festival är att musiken bara är en del av upplevelsen. Var inte rädd för att åka även om det inte är så många band du gillar. Att bara få hänga med dina vänner på ett område där alla är på för att festa är en häftig upplevelse i sig. Och vem vet, om du passar på att gå runt lite på festivalområdet kanske du till och med hittar en ny favoritartist?